Lucia-kulkue Isossa Myyssä

Lucia-kulkue tanssijoineen toi valoa arjen hyörinän keskelle Isossa Myyssä. Pataluodon koulun 8. ja 9. luokan oppilaat esiintyivät lehtori Sanna Pitkäsen johdolla. Tämän vuoden Lucia oli Mettica Matikainen.


Arjen Lucia -huomionosoituksen sai Niittylahden koulu ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä yhteistyöstä pohjanmaalaisen Norra Korsholms skolan kanssa. Tällainen yhteistyö on luonteva tapa oppia ymmärtämään ja arvostamaan maamme kaksikielistä kulttuuria.
Huomionosoituksen puheenjohtaja Sinikka Marilalta vastaanottivat rehtori Jaakko Sivonen ja opettaja Matti Pussinen.

Ystävyysmessut 9.11.2019. Tule ja koe!

Jo perinteeksi muodostuneet kansainväliset ystävyysmessut järjestetään 9.11.2019 Isossa Myyssä klo. 10-14. Myynnissä mm. pipareita ja tarjolla on mainiot arpajaiset, jossa jokainen arpa voittaa. Lämpimästi tervetuloa!

Pohjolan lauluja keskiviikkona 18.9.2019 klo 18.30 Pakkahuoneella

Pohjolan lauluja keskiviikkona 18.9.2019 klo 18.30 Pakkahuoneella

 

Keskiviikkona 18.9. klo 18.30 kokoonnuimme Joensuun Pakkahuoneelle laulamaan Pohjolan lauluja molemmilla kotimaisilla kielillä. Leppoisan tunnelman loihtivat yleisön kanssa taitavat kuoronjohtajat Janne Piipponen ja Helena Hulmi. Kitarataiteilija Pentti Hildén vei meidät Evert Tauben laulujen myötä saaristolaistunnelmiin ja Argentiinan pampakselle. Taas kerran saimme kokea, miten musiikki virkistää ja yhdistää!

Itä-Suomen alueen kesäpäivä Punkaharjulla 

Itä-Suomen alueen kesäpäivän vietimme Punkaharjulla 8.6. Lounastimme Hotelli Punkaharjulla, olimme avaamassa Johanna Oraksen taidenäyttelyä Taidekartanossa ja tutustuimme Luston metsämuseoon. Paikalla olijoita oli Mikkelistä, Kerimäeltä, Lieksasta, Leppävirralta ja Joensuusta.

Ihmeellinen Islanti koettu

Islannin matkamme 13, - 17.10. toteutui loistavasti mukavalla, reippaalla ryhmällä. Näimme Kultaisen Kierroksen kohteet: Allthingin muinaisen käräjäalueen, geysirit ja Gullfossin sekä nautimme lounaan tomaattiviljelmällä. Osa ratsasti Issikalla ja osa kiipeili jäätiköllä ja monet polskivat uimaloiden altaissa. Osa tutustui perusteellisemmin Reykjavikin monipuoliseen kaupunkiin.

Minnekähän suuntaamme seuraavaksi ...

Kirjailija Satu Rämö vieraili Joensuussa

Joensuu Pohjola-Norden sai vieraakseen Islannissa asuvan Satu Rämön.

Pohjola Norden Buisness to Barents-tapahtumassa

Puheenjohtaja Sinikka Marila ja hallituksenjäsen Jarmo Valtonen kävivät kuuntelemassa mm. Ruotsin- ja Norjan suurlähettiläitä Buisness to Barents-tapahtumassa. 

Onnistuneet Pidot Joensuussa

Joensuun Pohjola-Norden järjesti 23.3.2018 Itä-Suomen alueen Pohjolan Pidot- tapahtuman Joensuun Laulutalossa. Ilta oli kaikin puolin onnistunut ja monipuolinen. Tapahtumaan osallistui noin 60 eri-ikäistä ihmistä, ympäri Itä-Suomen maakuntaa. Ilta sujui hyvin, maukkaan kattauksen ja hyvän tunnelman lisäksi tarjolla oli tietovisaa ja jo suosituksi muodostuneet arpajaiset. Illan kruunasi hyvät puheet sekä loistavat artistit. Esiintymislavalla nähtiin sekä XY Kvartetti, että norjalainen Geir Rønning.  

Joensuun Pohjola-Nordenin hallitus haluaa kiittää kaikkia osallistujia ja toivottaa oikein aurinkoista kevään jatkoa!  

Yhteisöjäsenemme kutsuilla

.

Vuosittaiset Pohjolan Pidot Pieksamäellä

Joensuun Pohjola Nordenin jäsenet saivat tällä kertaa nauttia vuosittaisista Pohjolan Pidoista hieman erilaisissa merkeissä, sillä tällä kertaa pidot järjestettiin Pieksamäellä.

Ystävyysmessut

Joensuun Pohjola-Norden oli mukana vuosittain järjestettävissä ystävyysmessuilla Joensuussa. Tapahtuman aikana levitimme tietoa Pohjoismaista ja yleisöllä oli mahdollisuus tutustua toimintaamme. Tuotepuolella​ ensiesiintymisen teki "hevonen", joka keräsi valtavan suosion. Ohjelmassa oli myös arpajaiset. 

Ruotsin konsulaatin avajaisissa, Joensuussa.

Ruotsin konsulaatin avajaisia juhlistettiin Joensuussa. Uudeksi kunniakonsuliksi valittiin ansaitusti Esa Kärnä. Onnea hänelle koko järjestömme puolesta.

 

Iltaa tähditti Ruotsin Helsingin-suurlähetystön vieraat, mm. suurlähettiläs Anders Ahnlind. Lisäksi ohjelmassa oli puheita ja taikuri Robert Jägerhornin upea esitys. 

Lucia päivän tunnelmia

Perinteeksi muodostunut Lucian päivä-juhla järjestettiin Joensuun Isossa Myyssä. 

Joensuun Pohjola-Norden 2019

IMG-20190630-WA0007